Ondřej Brzobohatý se postaral o skvělou tečku za letošní sérií rozhlasových koncertů

9. prosinec 2014

Držitel zlaté desky, hudebník, ale i herec v jedné osobě se včera představil ostravskému publiku ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. A přivezl i překvapení v podobě Petera Cmorika.

Ondřej Brzobohatý. Jeho jméno a tvář známe z televizních seriálů, v poslední době ho ale můžeme poznat i po hlase. Letos totiž konečně vydal své debutové album Identity, se kterým zavítal i do našeho rozhlasového Studia 1.

Na letošní nejrychleji vyprodaný koncert Českého rozhlasu Ostrava přišlo úctyhodných 140 lidí – od mladých, náctiletých fanynek, až po lidi ve zralém věku. A přišly i celé rodiny.

„Je to skvělý zpěvák, skvělý herec, skvělý moderátor, skvělý člověk. Slušný, úžasný člověk. Nové cédéčko jsme ještě neslyšeli, ale čekám, že budeme mile překvapeni,“ řekl nám těsně před koncertem jeden z návštěvníků.

Na koncert přišel se svou čtrnáctiletou dcerou Lucií. „Mám ho ráda, hlavně kvůli vzhledu. Ale líbí se mi taky, jak zpívá. Ten koncert jsem dostala k narozeninám, tak jsem šťastná,“ svěřila se Lucie.

Ondřej Brzobohatý určitě nikoho nezklamal. Kromě novinek ze svého jazzově-funky-popového alba zahrál a zazpíval i starší písničky. A spolu s kapelou sklízel nadšené ovace.

Překvapení jménem Peter Cmorik

Že se na koncertě ve Studiu 1 objeví Zlatý slavík z Bratislavy, se moc dopředu nevědělo. Vlastně až do posledního dne. V přímém přenosu tak mohl zaznít Vietor v podání, jak byl Ondřejem Brzobohatým a Peterem Cmorikem nazpíván.

„Tu písničku jsem složil tak, že jsem nejprve napsal refrén ve slovenštině a potom jsem psal sloky v češtině. Vzniklo dilema, že bude česko-slovenská písnička, kterou bych zpíval sám. Tak jsem poprosil právě tohoto skvělého zpěváka, jestli by to nazpíval se mnou a on souhlasil. Jenomže pak vznikl problém, že na koncertech jsem tu písničku zpíval sám. A je opravdu hodně zvláštní zpívat duet sám. Na druhou stranu vy toho teď nebudete svědky. Budete mít skvělou příležitost slyšet toho skvělého zpěváka, který to se mnou nazpíval,“ vysvětlil Ondřej Brzobohatý publiku těsně před tím, než Petera Cmoríka na pódiu uvítal.

Peter Cmorik jako speciální host na koncertu Ondřeje Brzobohatého ve Studiu 1 ČRo Ostrava

Identity

Na hudební scéně se Ondřej Brzobohatý pohybuje už přes deset let, jako hudebník a skladatel. Vlastní písně interpretuje sólově ale teprve poslední rok.

„Muzika byla samozřejmě neustále součástí mého života, ale většinou jsem byl tak jako v pozadí. Najednou byl ale ten umělecký přetlak takový, že ty písně musely nějak ven. A nakonec vznikla i ta deska a turné,“ řekl Brzobohatý.

Na koncert do Ostravy se těšil. „Celá Morava byla vždycky skvělá a taková mi přijde upřímná. To cítíte, protože už několik potlesků jsem zažil, viděl a slyšel. Jsou to upřímné reakce a mám obrovskou radost z toho, že jsou kladné,“ uzavřel Ondřej Brzobohatý.

Album Identity, nedávno oceněné Zlatou deskou Supraphonu, se skládá z Ondřejových autorských písní, inspirovaných osobními zkušenostmi a prožitky z posledních let. Žánrově se pohybuje na pomezí jazzu, popu, funku a soulu.

Poděkování Ondřeje Brzobohatého
autoři: ČRo Ostrava , tif , Zdislava Mochová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.