Přijďte se k nám podívat! Ostravská muzejní noc je i u nás

2. červen 2015

Český rozhlas Ostrava se připojuje k Ostravské muzejní noci. V sobotu 13. června jste zváni k prohlídce našich rozhlasových prostor a studií.

V sídle ostravského rozhlasu na ulici Dr. Šmerala 2 na vás čekáme od 17:00 do 23:00. Zavedeme vás na vysílací pracoviště, povíme vám něco o rozhlasové technice a prohlédnout si budete moci i hudební Studio 1, kde vás navíc čeká několik hudebních překvapení.

Bude pro vás nachystána výstava rozhlasové techniky nebo se můžete zúčastnit facebookové fotografické soutěže. Nechte se námi vyfotit třeba za rozhlasovým mikrofonem. Za snímek, který bude na našem profilu nejlépe hodnocený, vás čeká dárek.


Hudební Studio 1
Největší nahrávací studio v ostravském rozhlase. Vznikaly tady legendární nahrávky Věry Špinarové, Marie Rottrové, Hany Zagorové, Pavla Nováka, Jaroslava Wykrenta za doprovodu Ostravského rozhlasového orchestru, ale též písně Karla Kryla, skupin Buty nebo Kryštof. Pravidelně odtud v přímém přenose vysíláme koncerty.

Rovněž se můžete zúčastnit speciálních prohlídek studií. Exkluzivní prohlídky pro skupinu v počtu 15 návštěvníků budou probíhat co hodinu od 19:00 do 22:00. Z technických důvodů je počet skupin omezen. Využijte tedy zavčasu přihlášku přes formulář na internetových stránkách pořadatelů Ostravské muzejní noci. Systém přihlášení bude spuštěn o půlnoci z neděle 7. června na pondělí 8. června.

Navíc v sobotu 13. června upravíme svůj odpolední a večerní program a z Ostravské muzejní noci vám živě přineseme to nejzajímavější z celé akce.

Jak nás naladíte?

Poslouchat nás můžete na frekvencích v pásmu FM (VKV): Ostravsko 107,3 MHz, Třinecko 105,3 MHz, Opavsko 102,6 MHz a Bruntálsko 95,5 MHz. Napříč větší části regionu jde signál z vysílače na Radhošti, který naladíte na frekvenci 99,0 MHz.
Poslouchat nás můžete také prostřednictvím internetu (živé vysílání zde).

Ostravská muzejní noc
autoři: ČRo Ostrava , Daniel Martínek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka