Průzkum poslechovosti: Český rozhlas Ostrava si polepšil

5. únor 2016

Podle posledního průzkumu Radioprojektu máme více posluchačů. Polepšili jsme si hlavně v takzvané denní poslechovosti. Za vaši přízeň vám touto cestou děkujeme!

Radioprojekt v průzkumu poslechu rozhlasových stanic v ČR měřil období od 1. 7. 2015 do 17. 12. 2015. Podle tohoto průzkumu si Český rozhlas Ostrava nyní denně naladí 57 tisíc posluchačů.

„Tito posluchači jsou pro nás nejdůležitější. Jsou to ti, kteří si nás rádi ladí každý den. Jejich počet se nám oproti předešlému měřenému období zvýšil o 15 tisíc," uvedl k výsledkům průzkumu ředitel Českého rozhlasu Ostrava Josef Podstata.

Alespoň jednou za týden si Český rozhlas Ostrava nyní naladí 90 tisíc posluchačů. Na regionálním trhu stanice posílila o 0,6 % na celkových 5,6 % podílu v cílovém regionu.

„Počet posluchačů, kteří si Český rozhlas Ostrava naladí alespoň jednou za týden je stabilizovaný, stejně jako denní doba poslechu stanice,“ dodal k výsledkům ředitel ostravského rozhlasu.

Výsledky jsou odrazem změn z roku 2014

K významným programovým změnám došlo už na začátku roku 2014. Vysílací schémata jsou postavena na pravidelných programových řadách. Ve vysílání jsou nyní akcentovány hlavně regionální informace, spotřebitelská témata, zábavné žánry a také pořady podporující kulturní identitu regionu.

V programu Českého rozhlasu Ostrava se rozšířilo rovněž vysílání písniček na přání. Velký důraz je kladen na přímý kontakt s posluchačem. Vysílané písničky jsou především v domácí produkci, poměr domácí a zahraniční hudby je zhruba 80:20.

autoři: ČRo Ostrava , Daniel Martínek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka