Sedmnáctý listopad ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava

12. listopad 2014

Den boje za svobodu a demokracii se odrazí i ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava. Pětadvacet let od Sametové revoluce připomeneme mimořádnými pořady.

Místo Apetýtu uslyšíte mezi 15. a 16. hodinou dokument Dagmar Misařové V ostravských stopách Karla Kryla. V dokumentu uslyšíte kromě Karla Kryla například Jiřího Černého, Vladimíra Mertu či Dagmar Andrtovou-Voňkovou.

„Součástí dokumentu jsou ukázky z Folkfóra, které se uskutečnilo 7. prosince 1989 v tehdejším ostravském Paláci kultury a sportu. Řeč je rovněž o jediné zachráněné původní nahrávce na analogovém pásu, kterou jsme v ostravském archivu objevili při digitalizaci,“ říká autorka dokumentu Dagmar Misařová.

Zmíněný záznam ostravského koncertu Folkfórum si můžete v našem vysílání poslechnout mezi 18. a 19. hodinou. Sestřih připravil hudební redaktor Zdeněk Tofel.

„Sváteční témata vztahující se k 17. listopadu budeme řešit hlavně v rámci našich běžných pondělních pořadů – například v Koktejlu a v proudových reportážích,“ dodává šéfredaktor Richard Piskala.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.