Studia ostravského rozhlasu si prohlédlo přes 600 lidí

9. červen 2014

Davy posluchačů proudily budovou ostravského rozhlasu. Práci reportérů, moderátorů a dalších si letos přišel prohlédnout nadprůměrný počet návštěvníků. A mnozí si vyzkoušeli i to, jaké to je promluvit do éteru.

Český rozhlas Ostrava má za sebou další den otevřených dveří. Brány naší budovy jsme vám letos zpřístupnili v rámci Ostravské muzejní noci a vy jste nás ani tentokrát nezklamali - cestu si k nám našlo zhruba 600 návštěvníků.

Ti se během prohlídky dozvěděli vše, co obnáší rozhlasová práce - od techniky, zpracování zvuků až po živé vysílání nebo přípravu zpravodajských příspěvků.

„Řeknu vám, že jsme úplně u vytržení, protože tu techniku jsme si vůbec nedovedli představit,“ neskrývala nadšení paní z Nového Jičína.

Důchodkyně spolu s dalšími se prošla zákoutími rozhlasu, kam se posluchač běžně nedostane.

Jiní využili možnosti promluvit v rozhlasovém éteru. „Rozhlas je moje velká láska. Jsem moc ráda, že se mohl splnit můj dětský sen, protože já jsem vysílala, když jsem stála na balkoně a dělala jsem – tut, tut, tut, tůt, je právě sedm hodin,“ svěřila se paní Milena přímo v živém vysílání.

Někteří návštěvníci zase dostali do ruky mikrofon a vyzkoušeli si práci redaktora. Jak jim to šlo, posuďte sami.

Den otevřených dveří v ostravském rozhlase letos přilákal nadprůměrný počet návštěvníků. První vyčkávali u dveří už před polednem, poslední skupina opustila rozhlas večer před dvacátou hodinou.

Jak to během Dne otevřených dveří v Českém rozhlase Ostrava vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii, další snímky najdete na našem Facebooku.

Ještě jednou a mnohem podrobněji se za Dnem otevřených dveří ohlédneme ve středu 11. června v 09:15 v magazínu Křížem krajem.

autoři: Kateřina Daňková , Jana Jeckelová
Spustit audio