V Ostravě vystoupí SWOMP - Přjďte na koncert zdarma!

6. říjen 2015

Cyklus Moravsko-slezských jazzových koncertů ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava představí kapelu předních hráčů moravské jazzové scény SWOMP.

Koncert se uskuteční tento čtvrtek 8. 10. 2015 v 19:00Dr. Šmerala 2, OstravaVSTUP VOLNÝ

SWOMP hraje autorskou hudbu na pomezí jazzu a minimalismu. Pro soubor je charakteristické netypické nástrojové obsazení, hra s témbry, komplikovaná lichá metra, repetitivní princip.

Členy skupiny SWOMP jsou pedagogové brněnské JAMU Martin Opršál - marimba, Jan Přibil - trubka, Kamil Slezák - bicía tamější studenti Vladimír Micenko – kontrabasMichal Wróblewski - altsax, basklarinet, leader

Interview s členy SWOMP

SWOMP v olomouckém Muzeu Umění:
autor: Marian Friedl
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.