Veselice v Kozmicích uzavřela soutěž Dobráci roku

31. červenec 2016

V Kozmicích na Opavsku se definitivně uzavřela soutěž Dobráci roku. Český rozhlas Ostrava odměnil sbor dobrovolných hasičů a jejich věrné fanoušky veselicí. Na tamním fotbalovém hřišti na návštěvníky čekalo občerstvení i bohatý program.

„Lidé vyzvídali a vyzvídali hodně. Nejvíce je zajímalo, zda budeme u vstupu kontrolovat občanky, jestli jsou opravdu Kozmičáci. To ale nehrozilo,“ říká zástupce velitele hasičů Jiří Hanzlík. „My jsme rádi, že lidé přišli a že se s námi mohou bavit.“

Areál fotbalového hřiště v Kozmicích se postupně plní. „Teď jsem přišla a dostala jsem u vchodu dva lístky na pivo, což mě překvapilo, protože jsem si myslela, že už to bude všechno vybráno. Takže mám co dělat, abych to všechno do rána vypila,“ říká paní Věra, která na zdejší hasiče nedá dopustit.

„Zjistili jsme, že je tady velký program pro děti a spousta občerstvení a mnoho aktivit, které využívají rodiče se svými dětmi i staří, mladí,“ říká paní Vendula u atrakce, do které její dcerka hází míček. Manžel Tomáš kozmické hasiče podpořil přímo svým hlasem.

Paní Blanka má teď na sobě modrý dres se svým jménem a zároveň s nápisem Kozmice, kolem krku fotoaparát a pečlivě vše dokumentuje. „Určitě půjdou na náš web, na Facebooku to bude samozřejmě,“ říká. „Vítězství v krajské soutěži je pro Kozmice hodně. Byla to velká radost,“ dodává.

S mikrofonem v ruce mezi posluchači a návštěvníky procházel i Artur Kubica, který soutěží Dobráci roku v Moravskoslezském kraji od začátku provázel. Slovo ale dostal i šéf programu Českého rozhlasu Ostrava Richard Piskala, který si zápolení hasičů nejen v éteru pochvaluje.

„Ten zájem byl velký. Je to nejenom vidět z těch esemesek, které chodily jednotlivým sborům. Je to vidět třeba i na návštěvnosti webových stránek, právě těch článků o hasičích. Oni to propagovali sami na Facebooku, v obci, obecními rozhlasy. Myslím, že dopad a ohlas byl výborný. Uvažujeme o tom, že bychom soutěž zopakovali,“ uzavírá Richard Piskala.

autoři: ČRo Ostrava , stj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.