VOLBY 2016: Předvolební debaty s kandidáty do Senátu před 2. kolem

10. říjen 2016

Český rozhlas Ostrava vám nabízí sérii čtyř senátních duelů kandidátů před 2. kolem voleb do Senátu. Během následujících dní uslyšíte celkem čtyři pořady. Vysíláme od pondělí do čtvrtku po zprávách v 18:00 hodin, duely moderuje Ivana Šuláková.

Sérii senátních duelů kandidátů začneme v pondělí 10. října volebním obvodem 64 – Bruntál. U mikrofonu se sejdou ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec za hnutí ANO a podnikatel Ladislav Sekanina za KSČM.

AUDIO: obvod 64 - Bruntál


V úterý 11. října se u mikrofonu sejdou ředitel záchranné stanice v Bartošovicích Petr Orel za koalici KDU-ČSL a Zelené a starosta Nového Jičína Jaroslav Dvořák za ČSSD z volebního obvodu 67 – Nový Jičín.

AUDIO: obvod 67 - Nový Jičín


Ve středu 12. října se ve studiu u mikrofonu sejdou starostka ostravského městského obvodu Mariánské hory a Hulváky Liana Janáčková za Nezávislé a nezávislý kandidát, ředitel Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, Zdeněk Nytra z volebního obvodu 70 – Ostrava-město.

AUDIO: obvod 70 - Ostrava-město


A sérii duelů uzavře debata kandidátů z volebního obvodu 73 – Frýdek-Místek. U mikrofonu Českého rozhlasu Ostrava se sejdou vládní zmocněnec Jiří Cienciala za koalici OBČANÉ SPOLU a NEZÁVISLÍ a poslankyně Pavla Golasowská za KDU-ČSL.

AUDIO: obvod 73 - Frýdek-Místek

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.