Začíná filmový festival Kino na hranici. Bude u toho i Český rozhlas Ostrava

27. duben 2017

Největší filmová přehlídka středoevropské kinematografie Kino na hranici je tady a u promítání bude i Český rozhlas Ostrava.

Ty nejzajímavější a nejhodnotnější české, polské, slovenské i maďarské filmy diváci uvidí ve dnech 28. dubna – 3. května 2017 v Cieszyně a Českém Těšíně. Nalaďte si Český rozhlas Ostrava a poslouchejte, jak celý festival probíhá.

Český rozhlas Ostrava a pořadatelé Kina na hranici podepsali dohodu o mediální spolupráci a průběh festivalu tak bude reflektován i v našem vysílání. Na místě budou nejen čeští redaktoři, ale také redaktoři polského vysílání. Polskou dvacetiminutovku Wydarzenia naladíte každý všední den po 19. hodině.

Český rozhlas Ostrava poslouchejte na frekvencích v pásmu FM: REGION (větší část kraje) 99,0 MHz * Ostravsko 107,3 MHz * Těšínsko 105,3 MHz * Opavsko 102,6 MHz * Bruntálsko 95,5 MHz * Hradec nad Moravicí 91,9 MHz. Naše vysílání uslyšíte také na internetových adresách: prehravac.rozhlas.cz/ostrava a www.play.cz/radio/cesky-rozhlas-ostrava.

Devatenáctý ročník festivalu Kino na hranici nabídne víc než 100 snímků, mezi kterými nechybějí nejdůležitější díla středoevropské kinematografie. Kromě archivních filmů pak přehlídka nabídne rekordní počet novinek.

Tradičně v programu nechybějí retrospektivy významných umělců. Letos se tak dostane uznání režisérovi Antonínu Mášovi a scénografovi Allanu Starskému. Herecké retrospektivy se pak zaměří na filmografii Karoliny Gruszkové, Milana Lasicy a Karla Rodena.

Další podrobnosti najdete na webových stránkách festivalu.

Festival Kino na hranici v Českém a polském Těšíně
autor: Zita Šperlínová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.