Zesnulého Pavla Srnička jsme připomněli Koktejlem z roku 2011

6. leden 2016

Po nečekané zprávě o odchodu bývalého reprezentačního brankáře a trenéra Pavla Srnička, jsme do vysílání zařadili Koktejl, který byl malou vzpomínkou na tohoto skvělého muže.

Pavel Srniček byl hostem Koktejlu v roce 2011, v roce, kdy se naše reprezentace docela trápila. S pochopením a láskou mluvil o všem, co nás na fotbale může zajímat. O tom, co se honí klukům v hlavách v kabině po nepříznivém utkání, kdy zažil opravdové fotbalové štěstí, jak moc důležité je myslet na další generace sportovců, nebo kdy mu v bráně opravdu nebylo lehko.

To zajímalo Kateřinu Huberovou. A nutno poznamenat, že sama skutečně fotbalu spíše nerozumí a v tomto tématu tančila ryze ženským způsobem, a Pavel jí byl skvělým spoluhráčem a velmi noblesně ji tímto chlapským tématem provedl.

Chceme si ho ještě jednou připomenout tak, jak si ho všichni pamatujeme. Vtipného, usměvavého, plného pokory k milovanému sportu a k lidem. Vzpomínkový Koktejl na Pavla Srnička jsme vysílali v pátek 8. ledna po desáté dopoledne, záznam najdete v iRadiu, také zde - viz odkaz 'Přehrajte si celý příspěvek'.

Pavel Srniček v roce 2011, kdy byl hostem Koktejlu. Koláž z fotografií Daniela Martínka
autor: ČRo Ostrava
Spustit audio