Zveme vás na natáčení živého alba Tomáše Kočka a orchestru

1. říjen 2014

Přijďte podpořit nově vznikající desku Tomáše Kočka. V úterý 21. října v 19:00 ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava dostane etnofolk beskydského regionu nový rozměr. Na projektu s názvem Živě totiž spolupracuje i cimbálová muzika Velká Morava.

Tomáš Kočko & ORCHESTR připravují na konec listopadu vydání svého prvního živého alba. Záznam bude pořízen během speciálního vystoupení s cimbálovou muzikou Velká Morava právě v rozhlasovém Studiu 1 v centru Ostravy.

Nápad na natočení koncertní verze skladeb zrál již delší čas, v tuto chvíli má skupina na svém kontě osm studiových počinů. Poslední deska s názvem Cestou na jih byla oceněna soškou Anděla, stejně jako Poplór, vydaný v roce 2006.

„Volání fanoušků po živém albu bylo důležitým motorem a spolupráce s cimbálovou muzikou Grande Moravia dala tomuto plánu definitivní impuls. Naše muzika obohacená o řízný cimbál, divoké smyčce a slovácké vokály dostává nový rozměr a byla by škoda nezaznamenat ji právě v tomto tvaru,“ uvedl k realizaci Tomáš Kočko.

Chystaná nahrávka bude mít jednoduchý název – ŽIVĚ. „Jde o dvojsmysl, neboť CD bude zároveň věnováno Živě – staroslovanské bohyni, dárkyni životodárné síly a úrody, ochránkyni rodiny, manželství a dětí,“ dodal Kočko.

Vstupenky na koncert budou v limitované sérii k zakoupení v Českém rozhlase Ostrava za cenu 180 Kč.

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka