Host ve studiu - Apetýt

12. leden 2015

Magazín o chutích života, určený posluchačům bez rozdílu věku.

Apetýt přináší hodinové setkání s hosty rozmanitých profesí a podivuhodných životních příběhů, s osobnostmi, které berou svou profesi jako poslání, baví je, samozřejmě hýří nápady, o které se dovedou podělit, překonávají překážky a jsou špičkami ve svých oborech. Spíš než kdy, kde a co se stalo, odpovídají hosté svými příběhy na otázky proč a jak.

Jaké hosty obzvláště rády hostíme v Apetýtu? Ty, kteří vědí, že pomoc mají hledat nejprve u sebe, neženou se za zlatým teletem, protože vědí, že život sám je bohatý, přiznávají svou posedlost profesí a lidmi zatíženými znalostmi, zkušenostmi, smyslem pro spravedlnost, humorem, noblesou a slušným chováním. A jdou za svým snem.

Obyčejné věci, řeknete si možná, ale tím spíš je dobrodružné naslouchat vyprávění cestovatelů, vědců, lékařů, zpěváků, herců, rodících se talentů, výtvarníků, spisovatelů, učitelů, úředníků, prodavačů, mnichů nebo poustevníků.

Součástí Apetýtu bývá také hádanka pro vás, posluchače ze světa profese nebo života hosta. Telefonická soutěž o ceny - dárek s autogramem hosta. Výherce losujeme ze správných odpovědí v závěru pořadu.

Připravují a uvádějí: Dagmar Misařová, Iva Piskalová a Eva Mudrová


Historie pořadu:
Pořad se narodil na počátku roku 1991, ze spolupráce ostravského a brněnského studia. Tenkrát se s týdenní periodicitou střídala ve společném vysílání obě studia. V ostravském studiu autorsky Apetýt připravovali Dagmar Misařová, Petr Breitkopf, Jaroslav Wykrent, Luděk Zapletal, Marie Dlabalová, Eva Lenartová a Pavel Novák.

V roce 1998, vlivem programových i personálních změn, zůstal pořad na vlnách brněnského rozhlasového studia, na ostravské vlny se vrátil v únoru 2004.

Od dubna 2012 připravují autorsky Apetýt v pondělí, úterý a středu Dagmar Misařová, ve čtvrtek Iva Piskalová a v pátek legenda Českého rozhlasu Eva Mudrová, která právě v roce 2012 oslavila diamantovou svatbu s mikrofonem. V lednu 2014 se pořad stal součástí Dobrého odpoledne a tak trochu se přejmenoval. Teď říkáme Host ve studiu - Apetýt.

Během trvání Apetýtu se u mikrofonu vystřídala celá škála zajímavých hostů. Byli mezi nimi spisovatelé Ludvík Vaculík, Ivan Martin Jirous nebo Ivan Binar, cestovatel Miroslav Zikmund, šestinásobný vítěz nejtěžší rallye světa Karel Loprais, malíři Libor Vojkůvka a Kristián Kodet, první Čech na nejvyšší hoře světa Leopold Sulovský, cyklista Víťa Dostál, který na své velamosce objel celý svět, kytarový virtuoz Štěpán Rak s hercem Alfredem Strejčkem, dirigent Libor Pešek, a také tetičky a strýcové, kteří rozhánějí chmuru písničkou, jsou zvídaví, s neutuchající chutí poznávat.

Odvysílané pořady (od května 2008) si můžete poslechnout v iRadiu.

Spustit audio