Na plachetnici přes Atlantik

Lodní deník, dalo by se říci. Proplutí Atlantiku na plachetnici ostravským dobrodruhem Tomášem Poláčkem a jeho třemi společníky.

Reportáže, rozhovory, postřehy z plavby. Reportáž je možná silné slovo, s posádkou jsme byli ve spojení prostřednictvím satelitního telefonu – postřehy zaznamenával a do vysílání Českého rozhlasu Ostrava zpracovával Radim Sajbot. Po tři týdny, jak dlouho tento projekt trval.

Připravovali: Radim Sajbot a Tomáš Poláček


Historie pořadu:
Tento seriál jsme vysílali od 14. dubna do 6. května 2008 každý den ráno – ve všedních dnech v 07:20, o víkendech v 07:45. K tomu pak ještě jeden díl „Zpátky v Česku“ 13. května. Všechny díly si stále můžete poslechnout v iRadiu.

Na plachetnici přes Atlantik nebyl prvním „dobrodružným“ projektem, kterého si Český rozhlas Ostrava všiml a sledoval. Předtím to byl například pokus o výstup (ostravských) horolezců na K2 (Expedice K2) nebo procestování australského kontinentu na kolech (Napříč Austrálií na kole).

Nebyl to ani projekt poslední. Na našem webu jsou zaznamenány také další dva seriály – Napříč Amerikou na kole a Expedice K2 (druhý a úspěšný pokus).


Tomáš Poláček
Pochází z Ostravy a zhruba od roku 1998 má coby vášeň vodu, přesněji řečeno tu slanou a nejlépe – spojenou s plavbou lodí. V roce 2008 si splnil svůj sen, když přeplul Atlantik na plachetnici.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.