František Tichý: Ostravská muzejní noc

11. červen 2016
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Více než tři desítky kulturních institucí se dnes večer veřejnosti otevřou v rámci Ostravské muzejní noci. Už potřetí mezi nimi nebude chybět Český rozhlas Ostrava.

Ostrava se dnes chystá na Muzejní noc. A i když je v názvu obsaženo slovo muzeum, už dávno neplatí, že se lidem otevřou právě jen muzea. Letos je těch kulturních institucí, které se do akce zapojily, přes třicet.

A rozhodně to nebude nuda nebo jen takové to běžné prohlížení. Každá z těch institucí se bude snažit nabídnout návštěvníkům co nejatraktivnější program. Chtějí pobavit, zaujmout, rozšířit obzory, a chtějí, abyste přišli i příště.

Platí to i o nás, tedy o Českém rozhlase Ostrava. Stejně jako loni jsme se snažili program vyšperkovat. Abychom vás zaujali a vy jste měli pěkný zážitek.

A co vás vlastně dnes večer čeká v rozhlase? Interaktivní prohlídky studií s možností namluvení vzkazu, focení s mikrofonem za mixážním pultem, hudební vystoupení Martina Chodúra s Big Bandem Gustava Broma, soutěže nejen pro děti a také rozhlasová bojovka. Do té se mimochodem mohou zapojit i posluchači, kteří zůstanou v teple domova.

Dnes večer doporučuji nechat televizní obrazovky v potemnělém stavu, vyrazit do ulic a užít si Ostravské muzejní noci. Vsadím se, že nudit se nebudete.

autor: tif
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.