František Tichý: Výlety s dětmi

7. květen 2016
Ranní poznámka , Ranní poznámka

V lesích u Města Albrechtic mají novou naučnou stezku pro děti. Příjemná zpráva hlavně pro rodiny s dětmi.

Kam o víkendu s dětmi? S nástupem jara a stále přívětivějším počasím také stále častější otázka v nejedné rodině. Ideálně vyrazit někam, kde to není moc drahé, kde jako rodina nenecháte jen na vstupném třeba tisícikorunu.

Od začátku května se základna tipů rozrostla o naučnou stezku v lesích u Města Albrechtic. Trasa má 11 zastavení a provede vás pohádkovým lesem až ke Krtečkově studánce. Součástí jsou dřevěné sochy v podobě trpaslíků, skřítků, Hejkala nebo Žabího prince.

Naučná stezka má necelé dva kilometry, vede nenáročným terénem, takže ji zvládnou rodiny s dětmi jakéhokoli věku. Prý i kočárky projedou. Konečně - nějakou představu si můžete udělat prostřednictvím našeho webu.

Je fajn, že se stále objevují takovéto aktivity. Rodiny to ocení a zkušenosti mezi sebou předají. Pro mne jsou sice lesy Bruntálska trošku z ruky, ale pro rodiny z Opavska už tolik ne. Osobně mám v hledáčku naučnou stezku Leoš Janáček očima dětí, na Hukvaldech je hezky a možností celá řada.

Ale ono se nemusí ani nikam jezdit. Přemýšlím, že si s dětmi zopakuji 'Tour de Prolézačka', což je procházka napříč sídlišti spojená s lezením po všem, co potkáme. Možná by se hodila nějaká mapa dětských hřišť, ale v Ostravě nějaké ty prvky pro děti najdete téměř za každým domem. Nejdůležitější pro takovou procházku je, ať neprší.

Hezký výlet kamkoli, kde vám bude dobře, přeje František Tichý.

autor: tif
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.