Ivana Šuláková: Mňaučící králík

15. říjen 2017
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Víte, kdo má dnes svátek? Je to Tereza, krásné české jméno, jehož jedna nositelka sedí právě teď na zprávařské židli a připravuje pro vás pravidelné zpravodajské relace. Přitom ani netušíte, že i když má dnes důvod k oslavě, je myšlenkami jinde.

Duchem je naše pilná zprávařka u nového rodinného přírůstku. Jmenuje se Bruno a jméno patrně dostal po jedné ze světových značek parfémů, protože i jeho maminka se jmenuje Chanel. Příběhem malého Bruna žije redakční část Českého rozhlasu Ostrava už pár měsíců. Vše začalo okamžikem, kdy se hrdá majitelka jorkšíra Sonyho dozvěděla, že se její čtyřnohý miláček stane otcem.

Sdílela s námi celé těhotenství ctihodné jorkšířice Chanel, její porod i následné setkání s novorozencem Brunem. Jeho vitalita, chuť do života, tělesné proporce i láska na první pohled nakonec rozhodly o tom, že to bude právě on, který se podělí o domácnost se svým psím otcem Sonym. Uběhl měsíc, dva, tři... a konečně přišel den, kdy se Bruno se nastěhoval do sousedství tátova pelíšku.

Jenomže tahle rodinná idyla netrvala dlouho. Ač se do následné prekérní situace tohle štěně dostalo nevinně, čest jeho nové rodiny značně utrpěla. Ukázalo se totiž, že Sony není otcem a Chanel není tak ctihodná, jak se zdálo. Nějak se do té jorkšíří idylky připletl neznámý jezevčík. A byl to on, který způsobil, že je Bruno odmala větší, zdatnější, s ohromným apetytem i energií.

Chcete vědět, jak to dopadlo? Ne, nebojte se, Bruno v sirotčinci neskončil. Majitelka o něj pečuje se stejnou láskou jako v době, kdy byla přesvědčená, že jednou možná získá i nějaké psí medaile. A to i přesto, že je právě teď toto čilé štěně ve fázi postupné likvidace bytu.

Jsem si jistá i tím, že by jeho rodina ustála i fakt, kdyby se z jejího křížence nakonec vyklubal třeba mňaučící králík.

Vše nejlepší k dnešnímu svátku všem Terezkám a hezkou podzimní neděli vám všem, kteří pečujete nejen o křížence všeho druhu, přeje Ivana Šuláková.

autor: š.iva
Spustit audio