Richard Piskala: Dobráci roku

26. září 2015
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Od začátku září jsme odstartovali v našem vysílání projekt Dobráci roku věnovaný dobrovolným hasičům v našem kraji. O Dobrácích, tedy dobrovolných hasičích, je i dnešní ranní poznámka Richarda Piskaly.

Dobráci roku jsou v našem vysílání měsíc a celý projekt skončí až za dlouho - v červnu příštího roku. Už teď ale musím říct, že mám z Dobráků velkou radost. Jsou to příjemná setkání při každotýdenním natáčení v různých koutech našeho kraje.

Při poslechu reportáží s dobrovolnými hasiči jsem si uvědomil, jak je skvělé být s lidmi, kteří neustále a dobrovolně něco vymýšlejí, organizují, nad problémy nenaříkají, ale snaží se je vyřešit. A ještě je s nimi i zábava a legrace.

Častokrát jsou na vesnicích hasiči jedni z mála, nebo i jediní, kteří pro všechny ostatní vymýšlejí a organizují různé akce. A samozřejmě pomáhají, když je zle. Nejen při požárech, ale taky při povodních a prostě vždy, kdy je to třeba.

V projektu a v soutěži Dobráci roku jde o hodnotné ceny nejen pro samotné hasiče, ale také pro celé obce. Však to určitě dobře víte z našeho vysílání. Ale podle mne je minimálně stejně podstatné i to, že o sobě dají dobrovolní hasiči z jednotlivých obcí a městeček vědět. Že se my ostatní dovíme, kolik užitečného a zajímavého dobrovolně a zadarmo dělají.

Já dobrákům nesmírně fandím a přeji si, aby v našem kraji vyhráli a postoupili do celostátního klání opravdu ti nejlepší.

A co hasiči z vaší obce, už se přihlásili do Dobráků roku? Zeptejte se jich.

Klidný víkend bez požárů a katastrof vám přeje Richard Piskala.

autor: rip
Spustit audio