Richard Piskala: Jaro s Českým rozhlasem Ostrava

30. duben 2016
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Soutěže, koncerty v přímých přenosech, ale také velkou cykloturistickou akci, nebo Noc otevřených dveří. To vše pro vás chystáme v Českém rozhlase Ostrava na nejbližší týdny.

Už od pondělí startujeme třítýdenní soutěž o vstupenky na koncert skupiny Kysucký prameň v našem studiu S1.

17. května u nás bude také koncertovat skvělý mladý písničkář Voxel a milovníci folklóru se mohou těšit na červnové vydání koncertní série Zpěvem k srdci. Jan Rokyta přivítá ve středu 16. června ve studiu S1 Cimbálovou muziku Tolar. Budeme moc rádi, když přijdete k nám do studia, nebo si tyto koncerty naladíte v přímém přenosu.

Často se mne ptáte, jestli budeme mít i letos nějaký den otevřených dveří. Rádi bychom udělali hned dva a ten první už má i jisté datum - bude v sobotu 11. června a naše rozhlasové dveře budeme mít pro vás otevřeny v rámci Ostravské muzejní noci, takže to bude spíš taková noc otevřených dveří ve večerních hodinách. Mimo jiné pro vás na tento večer chystáme ve studiu S1 vystoupení rozhlasového Big Bandu se zpěvákem Martinem Chodúrem.

A hned o týden později v sobotu 18. června se sejdeme na Trojmezí u Hrčavy na třetím Evropském Cyklopikniku. Zveme všechny cykloturisty, jednak ty sportovněji založené, ale i rodiny s dětmi, nebo seniory. Na výběr bude několik tras vedoucích po území tří států a zájemci si vyberou tu svou podle náročnosti. Cyklopiknik spolupořádáme s našimi rozhlasovými kolegy z Katovic a Banské Bystrice. Odpoledne pak přímo na trojmezí zahraje Hornická kapela a v jejích řadách tam bude v černém stejnokroji a s chocholem na hlavě troubit na trumpetu i náš rozhlasový kolega Artur Kubica.

Věřím, že vám těmito akcemi uděláme radost a těším se, že se na některé z nich uvidíme. Příjemný den s Českým rozhlasem Ostrava vám přeje Richard Piskala

autor: rip
Spustit audio