Richard Piskala: Muzejní noc

14. červen 2015
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Ostravská muzejní noc se za poměrně krátkou dobu existence stala respektovanou a oblíbenou akcí v moravskoslezské metropoli. K letošnímu ročníku muzejní noci, která v Ostravě skončila teprve před několika hodinami, se vrací v Ranní poznámce Richard Piskala.

Nejen muzea, ale celkem 37 různých organizací, které se zapojují do kulturního života Ostravy a Moravskoslezského kraje, otevřelo včera večer zdarma své dveře a brány široké veřejnosti. Mezi nimi také Český rozhlas Ostrava.

V minulosti jsem zažil mnoho Dní otevřených dveří u nás v rozhlase a vždy jsou to nesmírně zajímavá a inspirující osobní setkání s vámi, posluchači. Tentokrát to ale bylo poprvé, co pamatuji, kdy jsme měli dveře otevřené skutečně až do noci a součástí programu bylo průběžně i několik koncertů v našem hudebním studiu S1.

Snažili jsme se program u nás vyšperkovat tak, ať vás návštěvníky zaujme a přinese vám pěkný zážitek. Na druhou stranu jsme oproti předchozím Dnům otevřených dveří o něco zkrátili prohlídkový okruh po rozhlase, protože řada z vás se chtěla podívat nejen k nám, ale také do mnoha dalších otevřených institucí. Do muzeí, galerií, divadel, nebo na radnici.

Zavedli jsme také nové atrakce - namlouvání vzkazů, které si už teď můžete poslechnout na naší webové stránce, nebo focení zájemců za rozhlasovým mixážním pultem a mikrofonem. Tyto fotky jsou na našem Facebooku, podívejte se na ně.

Jsem rád, že se vám, návštěvníkům, u nás podle vašich reakcí líbilo a že vás bylo opravdu hodně. Chvílemi už byly prostory našeho studia S1 tak přeplněné, že kolegové u vchodu museli regulovat vstup a někteří z vás tak museli čekat. Za to se omlouváme, mrzí nás to, ale rozhlas prostě není nafukovací.

Na podzim bychom chtěli udělat znovu i tradiční Den otevřených dveří, takže pro vás, kterým večerní a noční čas Ostravské muzejní noci nevyhovoval, nebo jste se k nám z různých důvodů nemohli vydat, mám radu - poslouchejte vysílání Českého rozhlasu Ostrava a náš další letošní Den otevřených dveří vám určitě neunikne.

Tuto Ranní poznámku pro vás chystám po půlnoci, po právě odeznívající Muzejní noci. A už teď se těším na další příjemná setkání s vámi. Nejen vysílání, ale i podobné akce pro vás my, ostravští rozhlasáci, děláme moc rádi.

Zdraví vás a příjemné nedělní ráno přeje Richard Piskala.

autor: rip
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.