Richard Piskala: Ostravská rozhlasová rodinka

21. květen 2016
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Před časem jsme vysílali pořad Rozhlasová rodinka. Možná si na něj vzpomenete stejně jako autor dnešní Ranní poznámky.

Přestože samotný pořad už je pár let minulostí, jeho název žije dál svým životem a někteří z vás dodnes v naší Hudební poště zdraví ostravskou rozhlasovou rodinku. Vždycky mne to zahřeje u srdce.

To označení pro mne znamená, že nás navzájem něco spojuje. Něco víc, než jen běžné rozhlasové vysílání. Vím, že vznikají i přátelství mezi vámi, posluchači, členy naší ostravské rozhlasové rodinky. Že si spolu telefonujete a občas se i navštěvujete.

Jako v každé rodině a rodince jsou ale i smutné chvíle, nejen ty veselé a příjemné. Uvědomil jsem si to znovu, když jsem se v tomto týdnu dozvěděl, že jedna z těch milých a příjemných posluchaček, kterou jsem znal jen po hlase z jejích občasných telefonátů do Hudební pošty, už bohužel nikdy nezavolá. A vzpomněl jsem si nejen na ni, ale i na několik dalších členů naší rozhlasové rodinky, kteří nás už poslouchají někde tam nahoře.


Rozhlasová rodinka
byl pořad o vás, posluchačích. Jak se vám žije, co děláte...? ptával se každý pátek někoho z vás Artur Kubica. Vaše příběhy jsme vysílali v letech 2008 – 2009. Povídání se zpravidla točilo kolem zálib, také bylo o tom, co vás těší či naopak zlobí.

Sdílená radost, příběhy a koneckonců i sdílený smutek je tím, co nás spojuje a co pravděpodobně způsobilo, že jste to označení ostravská rozhlasová rodinka úplně nezapomněli.

Rádi bychom se k tomu názvu ve vysílání znovu vrátili, i když pořad bude mít trochu jinou podobu, než kdysi. Ale to podstatné zůstane - bude hlavně o vás, našich posluchačích, budou tam vaše příběhy, ale i přání a vzkazy. Začneme po prázdninách. Těšíte se? Já velmi.

Mějte se co nejlépe. Váš Richard Piskala.

autor: rip
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.