Jaroslav Wykrent zase skládá a koncertuje. A byl hostem Apetýtu

5. listopad 2014

Písničkář a jeden z původních členů skupiny Synkopa - Jaroslav Wykrent - před patnácti lety ukázal zubaté záda. Po sérii rozsáhlých mozkových příhod zase skládá a koncertuje.

S muzikanty přerovské kapely In Blue taky nahrál cédéčko Už to není ono, které v ostravském klubu Parník pokřtil Jarek Nohavica. Nejstarší a nejnovější písničky, které zatím nikde nevyšly, dělí více než čtyřicet let.

„Léta běží a člověk si musí připustit, že určité věci už jsou za námi. S chutí na ně vzpomínám. Už to prostě není ono, ale neznamená to, že to není dobré. Nebo lépe řečeno, že to nemůže být lepší nejlepší, jak to jenom jde,“ říká v úvodu rozhovoru k názvu desky Jaroslav Wykrent.

Když v roce 1965, jako doprovodný kytarista přerovského bigbeatu SYNKOPA, prvně vešel do budovy tehdejšího Československého rozhlasu v Ostravě, netušil, že mu tohle „veřejnoprávní médium“ pronikne tak hluboko pod kůži. S rozhlasem pravidelně spolupracuje dodnes.

V posledních letech na vlnách Českého rozhlasu Olomouc připravuje pravidelné týdenní Hudební vzpomínky.

Rozhovor s Jaroslavem Wykrentem si poslechněte v přiloženém audio souboru (viz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘ v úvodu článku). Záznam tohoto i dalších dílů pořadu pak najdete v iRadiu.

autor: dam
Spustit audio