Bible a slivovice. Farář zorganizoval pánské čtení a na nezájem si nemůže stěžovat

22. únor 2017

Na mnoha farnostech se věřící schází, aby společně listovali v bibli a rozebírali jednotlivé pasáže. V Kravařích u Opavy si tamní farář všiml, že u stolu je vždy více žen než mužů a tak přišel s jednoduchým nápadem. Uspořádal čistě pánské posezení a na nezájem si rozhodně stěžovat nemůže.

Nejen tady na bohoslužbě ale vůbec ve světě kolem kostela jsou přece jenom slyšet více ženské než mužské hlasy. Kravařský farář Daniel Vícha si toho všimnul a udělal místo na farní informační nástěnce.

„Oznámil jsem to centrálně ve farnosti při nedělních ohláškách, takže v lavicích to trošku zašumělo, protože jsem taky řekl, že to nebude jen bible, ale že pokud přijdou, bude i slivovice,“ prozradil farář.

Zpráva o čistě pánském propojení bible a slivovice se pochopitelně okamžitě rozšířila. „Chlapi přece jenom jsou víc na práci než na modlení, tak jsem si říkal, že četba bible může být něco, co nejen duchovně ale i rozumově může ty chlapy nějak více bavit nebo oslovit,“ dodal.

Pánové už se tady scházejí. Jsou trochu stydliví, ale jeden z nich se nakonec nechal přemluvit. „Myslím, že je to super nápad. Padá tam ten ostych, který je před ženami,“ řekl.

Takže v Kravařích až se skupina kamarádů dohodne, že někam večer vyrazí, jejich manželky to nebudou mít jednoduché. Co když jdou opravdu místo hospody na faru povyprávět si o bibli?

autor: mrk
Spustit audio