České lázně prožívají znovuzrození. Na co máme nárok a kdy?

22. duben 2015

Po nedávných drsných škrtech mají české lázně opět podporu ministerstva zdravotnictví, které je do nich ochotno posílat více pacientů na náklady pojišťoven. A prodloužila se i doba pobytu.

Letos v lednu vstoupil v platnost novelizovaný zákon o veřejném zdravotním pojištění. Jeho součástí je nově také novelizovaný Indikační seznam pro lázeňskou péči. Ten upravuje pravidla poskytování lázeňské péče hrazené zdravotními pojišťovnami. A právě o těchto pravidlech, o tom, jak se do lázní dostat i co může pacient od lázní očekávat, jsme hovořili v naší rozhlasové Lékárně.


Téma příští Lékárny
Ploché nohy. Hostem bude ortoped MUDr. Petr Krawczyk. Zeptejte se ho už teď! Napište nám na adresu lekarna.ostrava@rozhlas.cz. V době vysílání pořadu volejte 596 11 22 66.

Našimi hosty byli MUDr. Zdeněk Machálek ze Sanatorií Klimkovice a primář Lázní Luhačovice MUDr. Jiří Hnátek. Tedy, stručně řečeno, zástupci dvou moravských lázní, kteří mají s pacienty tohoto druhu řadu zkušeností, stejně jako s pojišťovnami, které za ně lázeňskou léčbu platí.

Rozhovor si poslechněte v záznamu našeho pořadu – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘. Tento spolu s dalšími zvukovými záznamy najdete v iRadiu.

autor: š.iva
Spustit audio