Chcete procestovat Evropu a ještě se přitom pobavit? Pak naplánujte výlet do Bukovce

1. červen 2015

Můžete zdarma a během chvilky procestovat Evropu a ještě si přitom užít zábavy. Kde takový výlet zažijete? Novou atrakci pro turisty chystá Bukovec na Frýdecko-Místecku. Naučný okruh se jmenuje ‚Cestujeme po Evropě‘ a slibuje pohádkové zážitky v devíti evropských zemích.

Vedle sebe tu najdete ruský březový hájek i polského draka v kamenné sluji. Seznámíte se s Pinocchiem a taky s Bajajou a svá chodidla můžete nakonec prohnat po luxusním chodníku pro bosé nohy. Tohle všechno na turisty čeká v novém areálu v Bukovci.

„Atrakce využívá místního potenciálu, kdy se v blízkosti Bukovce stýkají hranice tří států. Chceme představit jak tyto krajiny, tak i krajiny jiných evropských států formou typické pohádkové bytosti pro danou zemi a tak formou její typické vegetace,“ vysvětluje starostka Monika Czepczorová.

„Pohádky začínají za devatero horami a my tady chceme mít těch devatero pohádek, devatero bytostí ztvárněných ve dřevě kousek od řeky Olše pod kopcem Kempa,“ dodává místostarosta Bukovce Josef Byrtus.

Pod mostem se buduje sluj pro draka. „Bude to Smok Wawelski. Ti, kteří znají polské pohádky, tak se tam rádi půjdou podívat. Myslím, že pro děti to bude velmi atraktivní místo,“ míní místostarosta.

Areál volně navazuje na už vybudovanou in-line fitness stezku, po které se taky k evropským pohádkovým bytostem můžete dostat. Až obroste vybranými rostlinami, bude zážitek ještě barevnější. Navíc zájemcům nabídne chodník pro bosé nohy.

Jak vypadá rodící se areál pro evropské cestovatele, se můžete přesvědčit sami, pokud se do nejvýchodnější obce zajedete podívat. Rozhlasový výlet můžete uskutečnit kliknutím na odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

Spustit audio