Chladná hlava se hodí vždycky. I když vám vykradou byt

18. srpen 2016
Dobré odpoledne

Po dlouhé cestě z dovolené či náročném pracovním dni konečně doma. Celí unavení se těšíme na pohodlí svého bytu, bereme do rukou klíče a v tom zjistíme, že jsme měli za dobu naší nepřítomnosti nemilou návštěvu. Co teď? Jak se správně zachovat?

Do objektu sami nevstupujte. Jeden z těch důvodů může být ten, že pachatel je stále na místě. Ve stresu vás může ohrozit na zdraví nebo i na životě. Nebezpečí nevystavujeme ani děti, jsou-li s námi.

Na nic nesahejte a volejte policii. Mohli byste poškodit důležité stopy. Nechte vše na policii. Od zjištění, zda a jak došlo k násilnému vniknutí do objektu, až po zajištění místa činu.

Zjistím-li, že něco není v pořádku, až třeba po hodině, opět opustím byt a volám policii. Dále pak postupujte podle policistů.

Ztrátu cenností zjistím za několik dní. Je dobré mít tyto věci dobře popsány, mít fotodokumentaci. Policii množství údajů může pomoci k nalezení.

Další podrobnosti uslyšíte v rozhovoru s policejním preventistou Richardem Palátem (viz odkaz ‚Poslechněte si celý rozhovor‘).

Spustit audio