Fotograf Antonín Kratochvíl poznal všechno, co se poznat dá

8. říjen 2014

Antonín Kratochvíl je významný česko-americký fotograf. Prožívá nesmírně bohatý život.

Poznal všechno, co se poznat dá: život v emigraci, vězení, legii, utrpení, válku a chudobu. Za mnohé ze svých dokumentárních snímků byl oceněn. Je držitelem několika cen World Press Photo.

Fotil pro prestižní časopisy jako Roling Stone, Los Angeles Time Magazine, Newsweek, Penthouse a další. Léta žil v Americe, poslední tři roky bydlí v Praze.

Antonín Kratochvíl nám poskytl zajímavý rozhovor pro středeční Koktejl, který si poslechněte v přiloženém audio souboru (viz ‚Poslechněte si celý příspěvek‘ hned v úvodu článku). Tento i další díly pořadu pak najdete v iRadiu.

Natáčení Koktejlu se neslo v intimní atmosféře
autor: hup
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.