Frýdek-Místek má Kino na výletě. Každý týden se promítá na jiném místě

2. srpen 2017

Jedním z oblíbených letních zážitků je i zhlédnutí filmu pod širým nebem. Některá města mají svá stálá letní kina, do jiných zajíždí kinematograf no a ve Frýdku-Místku to vyřešili vlastním Kinem na výletě. Na každou prázdninovou středu se toto pojízdné kino rozbalí na jiném místě. Má u návštěvníků úspěch? To už nám prozradí organizátorka Kina na výletě Lada Žabenská.

Jak moc se kino líbí?

Myslím, že se kino líbí, protože diváků chodí opravdu hodně. Za červenec nás navštívilo kolem tisícovky diváků a asi největší úspěch slavil film Špunti na vodě v autokempu Olešná, kam přišlo přes 500 diváků.

Každý týden jste jinde. Jak moc bylo náročné vybrat devět míst, kde se bude v průběhu prázdnin promítat?

Některá ta místa jsou už tradiční – třeba náměstí Svobody nebo hřiště U Hříbku. Jiná jsou zcela nová, jako třeba už zmíněný autokemp. Zajímavých míst ve Frýdku-Místku se nabízí hodně, spíše je problém vybrat jen těch devět.

Jak se vybírají filmy do letního kina? Sázíte na odlehčené žánry nebo se návštěvníci dočkají i něčeho náročnějšího?

U toho letního kina hraje velkou roli atmosféra, takže kombinace filmu a místa. Takže cílíme především na rodiny s dětmi, ale na své si přijdou také milovníci náročnějších filmů. Čekají nás tak třeba nějaké cestovatelské zážitky nebo pro milovníky thrilleru máme připraveny Noční zvířata.

Do jakého prostředí se zasazuje thriller?

Do takového hodně zalesněného parku, kde ta atmosféra je v noci opravdu temná a tajemná. V sadech Bedřicha Smetany.

autoři: hup , Romana Kubicová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.