Jan Rajnoch. Muž se zajímavým životním příběhem

3. červen 2015

Jan Rajnoch se před lety se rozhodl odejít za svobodným životem do Austrálie a v pětašedesáti letech uskutečnil celoživotní touhu - začal cestovat a cestuje po světě stále.

Dnes je mu 81 let a ve skvělé kondici navštívil Český rozhlas Ostrava. Byl naším hostem v magazínu Koktejl a jeho povídání si můžete poslechnout v audio záznamu pořadu – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

„Měl jsem a stále mám rád angličtinu a zeměpis. Za komunistů ale nebylo možno cestovat. Když jsem v roce 1982 s manželkou a třemi dětmi odešel do Austrálie, tak jsem nemohl cestovat, protože jsem na to neměl. Až když jsem dospěl do věku 65 let a mohl jsem vzít peníze ušetřené na důchod, mohl jsem začít cestovat,“ vysvětluje pan Rajnoch, proč se k cestování dostal až ve zralém věku.

Pár komentářů k některým snímkům, které nám pan Rajnoch poskytl. Podívejte se na fotogalerii.
- Huascaran je nejvyšší hora Peru, téměř sedmitisícovka. Kolem roku 1970 následkem zemětřesení se část vrcholu utrhla a zasypala kamením přilehlé údolí. Město Yungay s 20 tisíci obyvateli zůstalo pod kamením. Skupina českých horolezců (včetně Ostraváků) stanovala v přilehlém okolí a všichni zahynuli.
- Indián z Cuzca s celým bohatstvím, které má.
- Syn Lukáš s manželkou Kristinou rok a půl vyučovali jako dobrovolníci mladé fyzicky postižené Timořany (nově vzniklý stát Východní Timor).

autor: hup
Spustit audio