Je to ráj zejména pro kluky. Vojenské muzeum Army Land ve Vratimově

8. říjen 2015

Na samotném okraji Vratimova najdete nevšední muzeum. Několik nadšenců zde shromažďuje vojenskou techniku Československé lidové armády z doby studené války.

Nejsou to jen tak nějací sběratelé. Mají ohromující znalosti, co se týče strojů a zbraní. A také šikovné ruce, které doslova ze šrotu dokáží znovustvořit stroj v takové podobě, jako kdyby právě sjel z výrobní linky.

Do Army Landu, jak se toto vojenské muzeum jmenuje, míří nejen milovníci vojenské historie, ale také třeba děti na vzdělávací programy v rámci branných dnů. Mohou si zastřílet, rozmontovat samopal a přímo ve vojenské sanitce si vyzkoušet základy první pomoci.

My vás do Army Landu zveme prostřednictvím našeho magazínu dobrých zpráv a zajímavostí ze všech koutů Moravskoslezského kraje. Záznam pořadu najdete v úvodu článku – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

Vojenské muzeum Army Land najdete na okraji Vratimova, v průmyslové zóně. Jak prozradil provozovatel muzea Jiří Polášek, fungují tady už pět let. To tehdy spolu s dalšími nadšenci koupil objekt zchátralé pily.

Spustit audio