Katarína Knechtová natáčí v ČRo Ostrava videoklip k filmu Isabel

12. duben 2013

Slovenská zpěvačka Katarína Knechtová natáčí v našem hudebním Studiu 1 oficiální videoklip k filmu Isabel. Stejnojmenná píseň měla ve slovenských rádiích premiéru včera. Ve fotogalerii nabízíme pohled do zákulisí natáčení.

Celovečerní snímek odehrávající se během jednoho dne a jedné noci v současné Ostravě je příběhem začínající novinářky Isabel, která se ve snaze o senzační reportáž vydává za tajemným mužem. Díky své naivitě a odvaze zároveň se dívka ocitá v pasti děsivé společnosti, ve které musí bojovat o holý život.

Snímek se natáčel v Ostravě během léta 2012. Je pod ním podepsána debutující režijní dvojice Lukáš Melník a Marcel Škrkoň, která chce tímto snímkem dokázat, že město Ostrava i jeho okolí nabízí jedinečné filmařské lokality a ostravská divadla zase výborné herce.

V hlavních rolích se představí známí ostravští herci: Petra Lorencová, Sylvie Krupanská, Renáta Klemensová, Lukáš Melník, v menších rolích také Jarek Nohavica a Norbert Lichý. Premiéra filmu je plánována na 9. května.


Katarína Knechtová začínala svoji hudební dráhu s kapelou IMT Smile. V roce 1997 zakládá vlastní skupinu PEHA. O dva roky později vydává debutovou desku „Niečo sa chystá“. V témže roce skupina získává na Slovensku cenu Objev roku. V roce 2004 skupina absolvovala s Chinaski společné turné po Česko-Slovensku. Rok 2005 skupině PEHA a Kataríně přináší úspěch v podobě páté desky „Deň medzi nedeľou a pondelkom“ a populárních písní Spomal a Za tebou. O dva roky později Katarína nazpívala titulní píseň k filmu Juraje Jakubiska Báthory s názvem Muoj Bože, se kterou vyhrála cenu Aurel 2008 v kategorii Píseň roku.

Rok 2008 je pro Katarínu zlomový – rozhoduje se pro sólovou dráhu. Před koncem roku ji vychází její první sólová deska s názvem Zodiak. Po prvním měsíci prodeje je deska platinová. Na druhé sólové desce „Tajomstvá“, vydané loni, spolupracovala s Christianem Eignerem (uznávaný producent, koncertní bubeník Depeche Mode a spoluautor písní Dave Gahana). Deska je vydána i v anglické mutaci pod názvem Love and Regret.

Aktuálně Katarína Knechtová koncertuje na Slovensku v rámci Acoustic Tour 2013.

autor: Daniel Martínek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.