Kdo zavraždil matku a její dvě děti? Tragédii v Břuchotíně odhalí Kriminální případy

5. březen 2018

U jakého vyšetřování pomohla poprvé v Česku usvědčit viníka analýza DNA? Proč se nesmělo mluvit o vraždě v Břuchotíně, kde pachatel zavraždil matku a její dvě malé děti? Odpovědi přinese od 5. března nový seriál Kriminální případy Čech, Moravy a Slezska.

Dramatizace skutečných případů vycházející z policejních spisů představí zajímavé kauzy z celé republiky. Zatím je vybráno 40 případů. Každý z nich vzniká jako pětidílný seriál, který posluchači regionálních stanic Českého rozhlasu (tedy i ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava) uslyší vždy od pondělí do pátku v půl desáté večer.

„Ke spolupráci na tomto projektu se nám podařilo získat jak renomované spisovatele typu Petra Stančíka nebo Emila Hakla, tak i zkušené publicisty – specialisty na krimi. Autenticitu seriálu dodává především to, že autoři při psaní pracují s dobovými články, archivními materiály a často jsou v kontaktu přímo s kriminalisty, kteří se na vyšetřování daného případu podíleli,“ říká ředitelka Výroby Českého rozhlasu Kateřina Konopásková.

Pokud některý díl ve vysílání nestihnete, můžete si ho poslechnout ze záznamu. Všechny epizody Kriminálních případů Čech, Moravy a Slezska totiž po odvysílání zůstanou k poslechu na internetu, na stránkách regiony.rozhlas.cz.

A čím začínáme? V pondělí 5. března poznáte tragický příběh ze začátku 80. let 20. století z Olomoucka. Ačkoliv došlo k trojnásobné vraždě, o celé události se nesmělo mluvit. Proč?

autor: ČRo
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.