Klimkovickou naučnou stezkou vás provede veverka Augustinka

24. leden 2017

V místě bývalé zemanské tvrze v Klimkovicích, kde před 400 lety vyrostl zámek, začíná Stezka veverky Augustinky. Rodiče s dětmi tak procházejí naučnou stezkou zámeckým parkem až ke koupališti a parčíku, který si klimkovičtí svými vlastními silami vytvořili.

Stezka začíná u zámku v horní části parku. Na informačních cedulích najdete legrácky a vymyšlené legendy, ale také texty o historii a nechybějí ani úkoly. Cílem je provést návštěvníky parkem a interaktivní formou jim ukázat zajímavosti, které tady jsou.

„Veverka se jmenuje Augustinka proto, že připomíná v Klimkovicích slavné jméno Jana Augustina, což byl místní mlynář, který je spojován s historií nálezu uhlí na Ostravsku. Takže pro Klimkovice je to významná osobnost, proto jsme po něm pojmenovali i tu veverku,“ vysvětluje Alice Chlebovská z informačního centra.

Na stezce najdete několik atrakcí, například dětský koutek, sluneční hodiny, nebo hmatový chodník. Zájemci dostanou v informačním centru na zámku průvodní list a po splnění úkolů i sladkou odměnu. Více se dozvíte poslechem – viz odkaz ‚Poslechněte si celý rozhovor‘.

autor: dam
Spustit audio