Křížem krajem u Bezruče. Na výlovu největšího jistebnického rybníku

12. listopad 2014

Každoroční výlov největšího jistebnického rybníku láká stovky milovníků čerstvých rybích specialit. Ve vodách mezi Košatkou a Jistebníkem jsou kapři, candáti i sumci a spousta dalších ryb.

Největší rybník jistebnické soustavy se jmenuje Bezruč. Jeho každoroční výlov je událostí. Rybáři ve vysokých gumových kalhotách z vody vytahují i desetikilové kapry ale také candáty. A jako talisman si hýčkají sumce.

Po obou stranách cesty kolem vodní plochy stojí jarmarečníci, u kterých si můžete perníkové srdce i čerstvě vylovenou rybu. Všude jsou lidé a hlavně v pátek děti z mateřských i základních škol. Přišli na koukanou.

Výlov Bezruče se stal tradičním víkendovým setkáním lidí z okolí u kádí plných čerstvých ryb. Někteří si je kupují a odnášejí domů, mnozí se přicházejí jen tak podívat. Okolí je totiž oblíbeným místem výletníků.

Více se o slavnostním výlovu rybníku Bezruč u Jistebníku dozvíte poslechem přiloženého audio souboru (viz 'Přehrajte si celý příspěvek' v úvodu článku). Další záznamy pořadu pak najdete v iRadiu.

autor: Artur Kubica
Spustit audio