Malá Ostrava: 3. díl – Jan Spálený

16. červenec 2017
Malá Ostrava (2017)

V devíti dílech vám postupně během prázdnin nabízíme sestřih z festivalu Malá Ostrava. Koncert jsme zaznamenali s naším přenosovým vozem v ostravském hudebním klubu Parník.

Dnes nabízíme v sestřihu třetí díl speciálního seriálu Malá Ostrava s Janem Spáleným, ano bratrem zpěváka Petra Spáleného. Spáleného vystoupení bylo v Parníku velice vydařené, máme hudby na dva díly. Takže se s Janem Spáleným setkáme i v některém z dalších dílů.


Jan Spálený je český multiinstrumentalista, skladatel a textař. Vystudoval Pražskou konzervatoř jako tubista u prof. Hozy. Od roku 1984 hraje se skupinou ASPM, kterou založil spolu s Petrem Kalandrou.
Zdroj: Wikipedie

S nápadem propojit žánry od folku přes country k blues, šansonu, či rocku, přišel před 10 lety hlavní organizátor Milan Kaplan. V roce 2007, po 15leté organizační a produkční pauze, Milana oslovila jeho srdci blízká dramaturgie festivalu Orlovský špagát, kde se na scéně střídaly staré tváře s těmi novými.

Na 10. ročníku Malé Ostravy vystoupili kromě Jana Spáleného také písničkář Ota Maňák s Petrem Kasanem, písničkový vyprávěč Petr Rimský s kapelou Misitu, originální Valaši – František Segrado společně s Petrem Gregorem a country kapela Mike Fojtík & Přátelé.

autor: Zdeněk Tofel
Spustit audio