Malá Ostrava: 7. díl – Mike Fojtík & Přátelé (podruhé)

13. srpen 2017
Malá Ostrava (2017)

Podruhé se v našem letním sestřihu z festivalu Malá Ostrava vracíme k vystoupení ostravské folkrockové kapely Mike Fojtík & Přátelé. Koncert jsme s naším přenosovým vozem zaznamenali v dubnu v ostravském hudebním klubu Parník.

Ostravská kapela Mirka Fojtíka hraje ve stávající sestavě teprve necelý rok, ale neuvěřitelně dobře jí to šlape. Úvod sedmého dílu našeho letního ohlédnutí za jarním festivalem obstarala poklidná píseň Stín mýtů.

Kromě Mirka Fojtíka tvoří kapelu universální kytarista i aranžér v jedné osobě Martin Rek, na baskytaru hraje Karel Pech, na cajoon a další rytmické nástroje ozdoba kapely – Tereza Reková a na slide kytaru i foukací harmoniky Petr Šimíček.

Na 10. ročníku Malé Ostravy vystoupili také Jan Spálený, písničkář Ota Maňák s Petrem Kasanem, písničkový vyprávěč Petr Rímský s kapelou Misitu a originální Valaši – František Segrado společně s Petrem Gregorem. Všechny vám je během léta postupně představujeme.

autor: Zdeněk Tofel
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.