Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě zve seniory do klubů. Láká na Knihovnu pro vzdělávání 50 plus

1. listopad 2017

Klub regionální historie, Poslechový klub Oldies, Klub šikovných rukou anebo Klub moderní komunikace. Zjišťovali jsme, co nového nabízí Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě generaci 50 plus.

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě zve seniory do klubů. Na svou podzimní novinku láká pod názvem Knihovna pro vzdělávání 50 plus. Přihlášení účastníci v rozmanitých klubech pěstují své záliby, sbírají informace i využívají možnosti trávit volný čas se svými generačními vrstevníky.

Do jednoho z jedenácti klubů, a to Klubu moderní komunikace, jsme se s mikrofonem vydali za jeho lektorkami i samotnými seniory. Výsledek našeho natáčení uslyšíte v audioodkazu v úvodu článku. Dozvíte se například, jak se na jedné z lekcí seznamovali s praktickými radami na téma e-shopů.

Bližší informace o nové klubové činnosti knihovny a projektu Knihovna pro vzdělávání 50 plus, se dočtete na webových stránkách Moravskoslezské vědecké knihovny. Doplňme jen, že ke členství v klubech stačí zájemcům běžná registrace v knihovně, která je pro seniory nad 70 let bezplatná.

Klub moderní komunikace
autor: čan
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.