Na hraně času. Ostrava hostí třídenní literární Protimluvfest

18. říjen 2017
Dobré odpoledne

Tři dny plné literatury, autorských čtení a besed s prozaiky, básníky i překladateli. To ode dneška čeká Ostravu, kde proběhne 11. ročník Protimluvfestu.

Na mezinárodní literární akci vystoupí 20 literátů z pěti zemí. Kromě autorských čtení a koncertů je na programu také scénické čtení z díla básníka, prozaika a překladatele Vladimíra Mikeše, který v Ostravě také představí svůj román Čtveročas.

„Festival zve autory z visegradských zemí a k nim vždy přizveme jednoho jiného zahraničního hosta. Letos je to například izraelský prozaik Yariv Sapir,“ říká organizátor festivalu Jiří Macháček.

Festival začíná dnes odpoledne v centru Pant v Nádražní ulici. Zahájení připomene 1. evropský transport Židů v Evropě. Nacisté ho zorganizovali právě 18. října 1939 z Ostravy do polského Niska nad Sanem.

Příznivci literatury jsou zváni na jednotlivé pořady zdarma s výjimkou závěrečného scénického čtení herců pražského Národního divadla. Tady za vstupenku do Staré Arény zaplatíte 180, studenti a senioři 90 korun.

autoři: tif , čan
Spustit audio