Orlová má stromek, který sice nevoní jehličím, zato hýří všemi barvami

14. prosinec 2017

Původně to byl trochu bláznivý nápad, ale Orlová ho dokázala proměnit v realitu. Město letos poprvé zdobí vánoční stromek z PET lahví. Stojí přímo před Domem dětí a mládeže a stal se novou atrakcí.

Vánoční strom je tvořen důmyslnou kovovou konstrukcí, na které je připevněno přes dva a půl tisíce PET lahví. Sice nevoní, zato hýří barvami. A když se setmí, tak i svítí.

Čtěte takéOrlová sbírá PET lahve. Radnice chce letos vánoce slavit originálně

„Schází se tady spousta dětí, mladých i dospělých. Jsou to celé rodiny, které se tady fotí. Je to nádherné v době, kdy se rozzáří, protože je napojen na městskou síť,“ říká Jana Šertlerová, ředitelka Domu dětí a mládeže v Orlové.

Vánoční strom z PET lahví bude v Orlové stát do 6. ledna, tedy do Tří králů. Pak všechny plastové lahve odmontují a odvezou do sběrného dvora.

Vánoční strom z PET lahví v Orlové
autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.