Poradna: vdovský důchod

19. duben 2016

Dá vám stát vdovský důchod automaticky nebo o něj musíte žádat? Na tyto a mnohé další otázky poskytne odpověď úterní rozhlasová Poradna.

Hostem ve studiu byl Michal Ztratil z Okresní správy sociálního zabezpečení v Ostravě a dozvíte se od něj vše, co s přiznáváním vdovských důchodů souvisí. Stačí si poslechnout záznam pořadu – viz odkaz ‚Přehrajte si Poradnu‘.

Téma příští Poradny

Chystáte se na jarní úklid? Pokud nevíte, kam s nábytkem, který se vám nashromáždil třeba na půdě, anebo jak likvidovat posečenou trávu, pomůžeme vám. Do vysílání jsme pozvali odborníky z ostravské odpadové společnosti OZO.

Pošlete svůj dotaz už dopředu na poradna.ostrava@rozhlas.cz, v době vysílání volejte 596112266.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.