Rozhlasová vzpomínka na hudebníka Ivo Pavlíka

17. srpen 2017
Dobré odpoledne

Letos v květnu oslavil 84. narozeniny, uplynulou sobotu zemřel – přední český hudební skladatel, klávesista a klarinetista Ivo Pavlík. Poslední rozloučení s ním se uskuteční zítra odpoledne, v obřadní síni strašnického krematoria.

Tento proslulý lovec talentů a hvězd pop-music 70. a 80. let sice dlouhodobě žil v Praze, k Ostravě ale stále měl hluboký vztah mimo jiné proto, že pocházel z nedalekého Bílovce. S ostravským rozhlasem jsou také spojeny jeho muzikantské začátky. I díky němu se popová hudba dostala v tomto městě do širšího povědomí. Připomeňme si jej společně v sestřihu pořadu Hvězdy vinylu, který Český rozhlas vysílal před dvěma lety (sestřih je k poslechu v první části pořadu).

Jolana Voldánová a hudebník Ivo Pavlík

Hudebník Ivo Pavlík zanechal v moravskoslezské metropoli nesmazatelnou stopu. Platí to nejen pro jeho veřejné muzicírování, spolupráci s dalšími hudebními kolegy, ale také v nahrávacích studiích ostravského rozhlasu. Na spolupráci s ním zavzpomínal náš dlouholetý rozhlasový hudební režisér Jiří Pospíšil (rozhovor je v druhé části pořadu).

autoři: dam , š.iva
Spustit audio