Setkání s neuvěřitelným Otto Krajňákem. Je mu 92 let a stále aktivně lyžuje

15. říjen 2017

Čestným hostem letošního ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů v Ostravě byl i Otto Krajňák. Je bývalým československým reprezentantem ve sjezdovém lyžování. Je mu 92 let a lyžuje stále.

Veteránská závodní kariéra Otto Krajňáka začala v roce 1997 a trvá doposud. Je trojnásobným mistrem světa i vítězem Světového poháru 2017.

„Ostravu znám, párkrát jsem tady byl i bez lyží. A s lyžemi, když jsme závodili na Bílé,“ říká na úvod rozhovoru vitální osobnost sjezdového lyžování.

Otto Krajňák se narodil v slovenském Kežmarku. Na lyžích stál podle svých slov poprvé ve čtyřech či v pěti letech. A lyžuje dodnes.

„Ani nevím, co mě ještě dolů žene. Chci si ještě trochu zazávodit. Člověk neví, všechno to strašně rychle běží. A jak rychle ještě jezdím? No, starší syn mi nestačí. Kolem stovky můžu jet,“ směje se.

Mistr světa seniorů a nejstarší veterán ve sjezdovém lyžování na světě byl čestným hostem letošního 15. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů, kde jsme se s touto úžasnou osobností setkali.

autor: dam
Spustit audio