Štěstí jménem Zuzanka a Srdcem prožité. S Milanem Švihálkem o knihách

13. prosinec 2014
Dobré dopoledne , Dobré dopoledne

Spisovatel Milan Švihálek představí dvě knihy, které díky zájmu čtenářů vycházejí podruhé. Štěstí jménem Zuzanka a Srdcem prožité.

V tomto adventním čase víc než kdy jindy myslíme na jiné s ochotou naslouchat i pomoci. A vybíráme také dárky - třeba knížky, které přinášejí radost. Možná, že vám rozhovor s Milanem Švihálkem přinese inspiraci.

Spisovatel a scénárista ve svých knihách vždy sloužil příběhům, osobnostem a událostem, o kterých bychom měli vědět víc. Vydal přes dvacet takových knih, krom jediné autobiografické, kterou věnoval své mamince a pojmenoval ji Velký zeměpis malého světa.


Milan Švihálek pracoval 27 let v ostravské televizi, nejdříve jako redaktor, dramaturg a nakonec vedoucí tvůrčí skupiny. Je autorem stovek scénářů k publicistickým, dokumentárním, soutěžním, zábavným a vzdělávacím pořadům a seriálům. Je také autorem více než dvaceti knih, biografických i cestopisných.

V tomto adventním čase mu podruhé vychází jímavý příběh dcery, která pomáhá svému otci vyrovnávat se s rakovinou a blížícím se koncem života. A také představuje jinou knihu stejného osudu, tedy že vychází podruhé, svou novinku Štěstí jménem Zuzanka.

Rozhovor s Milanem Švihálkem si poslechněte v přiloženém audio souboru (viz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘ v úvodu článku).

autor: dam
Spustit audio