Sýkora v Poodří řeže větve a dává pozor na cyklisty

24. listopad 2015

Vystačí si s pilou, sekyrkou a žebříkem. S tímto vybavením potkáte na cyklostezce v Proskovicích Karla Sýkoru. Místní obyvatel a nadšený cyklista pomáhá úřadu s údržbou dřevin. Stará se o to, aby cyklistům pod kola nepadaly suché větve.

Projížďka proskovickým úsekem cyklostezky v Poodří bude díky Karlu Sýkorovi mnohem bezpečnější. „Jedna, druhá, třetí, čtvrtá suchá haluz. Jasan, vidíte je?“ počítá větve a připravuje si nářadí.

„Támhle vidím ještě jednu a na to potřebuji pilku na dlouhé tyči, protože se tam špatně dostanu,“ dodává Karel Sýkora z Proskovic, který s pilou a žebříkem na stezce tráví hodiny.

Cyklostezka patří městskému obvodu a ten je povinen se starat o bezpečnost provozu a taky o vzhled trasy. Podle starostky tímto atraktivním místem projíždějí stovky cyklistů.

„Protože část je vedena kolem stromoví, které za ty roky potřebuje údržbu, tak je nutné, abychom měli člověka, který se bude starat o ořezy a údržbu. A to je právě pan Sýkora, který má k cyklosportu vztah, protože se mu věnuje už léta taky v rámci organizace – říkají si Velocipedisté,“ prozrazuje starostka Marie Matějová.

Do Proskovic vás zveme v magazínu Křížem krajem – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

Starostka Proskovic Marie Matějová s Karlem Sýkorou během natáčení magazínu Křížem krajem
Spustit audio