Třanovická naučná stezka zabaví, ideální je pro rodiny s dětmi

16. prosinec 2015

V Třanovicích na Frýdecko-Místecku mají novou turistickou atrakci. Obec zbudovala naučnou stezku, která provede návštěvníky nejen po zajímavých místech v Třanovicích, ale ukáže jim taky okolí vesnice.

Má čtyři barevně odlišené okruhy, nabízí interaktivní tabule o přírodě, vyhlídku na hory anebo zastavení u řeky Stonávky a rybníků. Trasy dokážou zabavit i rodiny s dětmi a třeba v altánku u vody se lehce zapomenete i na několik hodin.

„Myslím si, že když se na ni někdo vydá a bude si chtít všechno poctivě přečíst, tak mu to určitě zabere tak pět hodin. Zavede vás ke Stonávce, kolem toku Mušalce a vlastně zachycuje vodní život,“ říká starosta Jan Tomiczek.

Právě u Mušalce jsou obnovené rybníky, které fungovaly ještě před druhou světovou válkou. Pak zůstaly suché a zarostly náletovými stromy. Nová turistická atrakce má také odpočinkové molo nad vodou.

„Nemůžu se na tu hladinu vynadívat, jak to příroda umí krásně vymalovat. Příroda je krásná i u nás, není třeba jezdit někam daleko do světa. Kochat se dá tím, co máme doma,“ dodává náš druhý průvodce Ladislav Chroboczek.

Více se o třanovické naučné stezce dovíte v našem magazínu Křížem krajem – zvukový záznam viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘ .

Třanovická naučná stezka
Spustit audio