V Hodoňovicích je místo, kde na vás vyleze nosál a pohladí mýval

25. květen 2015

Víte, jaký to je pocit, když vás mýval pohladí tlapkami? Nebo když na vás vyleze nosál červený? I to můžete zažít v Zoo Lašský dvůr v Hodoňovicích na Frýdecko-Místecku.

Na tom našem dvoře všechno to krákoře, zpívá se v jedné známé písni. Na Lašském dvoře v Hodoňovicích sice jeden kohoutek pobíhá, ten ale slouží spíše jako živý vysavač a atrakce k pohlazení.

Mimo to tam ale třeba nosálí máma Rozárka v boudičce bedlivě střeží svých šest ratolestí, na břehu malého jezírka se vyhřívají vodní želvy a v chlívku mečí dvojice černých koz.

Zoo Lašský dvůr je zkrátka výletní místo, kam rády míří rodiny s dětmi. Dospělí odpočívají a povídají si třeba při dobrém pivu a děti zatím běhají od klece ke kleci a sledují místní zvířátka.

Na nápad, že si na svém pozemku za domem zřídí takový malý zvěřinec, přišel zhruba před čtyřmi lety René Kaniok z Hodoňovic.

Zoo najdete snadno, stačí odbočit z hlavní silnice vedoucí z Frýdku-Místku do Frýdlantu směr Hodoňovice. Anebo se nechat vést souběžnou cyklostezkou. Název ZOO je v tomto případě dvojznačný - zvířata tady určitě najdete, ale také se můžete Zastavit, Objednat si a Odpočinout si.

Spustit audio

Související