V zámeckém parku v Lihnartovech vzniká velké hřiště s lanovým centrem. ‚To aby se děti nenudily,‘ říká kastelán

5. leden 2018

Zámek Linhartovy najdete v půli cesty mezi Krnovem a Městem Albrechtice. Mezi turisty je oblíbený, obzvláště dětmi, pro které tamní kastelán a výtvarník Jaroslav Hrubý neustále vymýšlí a realizuje nějaké novinky. Tentokrát nás provedl zámeckým parkem, kde na malé návštěvníky čeká další překvapení.

„Zámeček nejenže je pro rodiny s dětmi, ale my se snažíme, aby pro ty děti toho tady bylo ještě více. A to nejen v zámeckých prostorách, ale i před zámkem, protože když je hezky a čeká se třeba na prohlídku, tak aby se ty děti nenudily. Teď tady najdete takové lanové centrum, hřiště s prolézačkami,“ vysvětluje kastelán Jaroslav Hrubý.

V zámeckém parku v Linhartovech vzniká nové hřiště s lanovým centrem

Během natáčení jsme v areálu zastihli pracovníky, kteří zde skládali jeden z prvků. „To bude závěsná dvojhoupačka. V létě se montovala ta pavoučí lana a skluzavka, dodávali jsme nějaké lavičky. Dětské prvky pro zámecký park objednal starosta Linhartov,“ říká stolař Petr Stoklásek.

Obec Linhartovy, dnes místní část Města Albrechtice, se rozkládá při pravém břehu řeky Opavice, vzdušnou čarou asi 7 kilometrů od Krnova. Za velkou návštěvností pohraniční osady dnes stojí popularita tamního zámku.

autor: dam
Spustit audio