Vánoce úplně jinak najdete v ostravském Muzeu hraček

23. prosinec 2015

Stromeček vzhůru nohama, popletené betlémy, vánoční rarity, dokonce i "nepřání" Ježíškovi. To vše najdete na výstavě v ostravském Muzeu hraček s názvem Vánoce úplně jinak!

V Muzeu hraček v centru Ostravy najdete tisíce historických exponátů pro potěšení oka i duše. V těchto dnech tam ale můžete zažít i Vánoce úplně jinak!, jak se jmenuje nová výstava.

„Najdete ji ve třetí sekci muzea. Je pojatá s humorem i s černým humorem, ale naleznou se zde také vážné věci. Udělali jsme výstavu s cílem letošní Vánoce pojmout velmi netradičně,“ říká ředitel muzea Radek Čižmář.

Na výstavě se můžete například vyfotit v klubovce pod zavěšeným blikajícím vánočním stromečkem. Někomu může připadat třeba oběšený.

„Vypadá dobře, protože tak se na horách původně zavěšoval, akorát neblikal a nesvítil. Byla to zpravidla jedlička - nebo také smrček - zavěšená na skobce na trámku na svatém místě, kde jsou ty svaté obrázky. A ti, co měli hliněnou podlahu a byli už pokrokáři, tak si ho zapíchli do hliněné podlahy,“ vysvětluje ektor Muzea Beskyd Jaromír Polášek.

Do Muzea hraček v centru Ostravy se na výstavu okořeněnou humorem vás zveme prostřednictvím našeho magazínu Křížem krajem. Poslechněte si záznam pořadu – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

autor: dam
Spustit audio