Ve Vendryni mají novou atrakci – Pamětní síň

8. únor 2016

Ve Vendryni na Frýdecko-Místecku vznikla nová atrakce pro turisty i místní obyvatele. V historické budově Staré školy je k vidění Pamětní síň. Vesnické minimuzeum nabízí expozici o zajímavostech obce, ale taky výlet do historie regionu.

„V prvním momentě se návštěvník dozví, jak šel čas při rekonstrukci budovy. Stará škola se jí říká už odnepaměti,“ říká starosta Bohuslav Raszka.

Renovované prostory historické budovy využívala už dříve, svá zasedání tam třeba mívají obecní zastupitelé. Teď ale velký sál poslouží hlavně jako oživlá paměť obce.

„Návštěvník si na panelech může přečíst o historii, dočte se o školství, o místním kostele, řemeslech. Máme tady taky seznam všech našich starostů a důležitá data. Máme tady i historické mapy,“ vyjmenovává Jana Chlebková, knihovnice, radní i obecní zastupitelka.

Expozice nové Pamětní síně ve Vendryni na Frýdecko-Místecku nabízí mnoho zajímavostí z historie obce a zvídavý návštěvník mezi nimi najde i opravdové unikáty. Více se dozvíte v našem magazínu Křížem krajem – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

Pamětní síň
Spustit audio