Zábava a výuka dohromady. Jedno z největších dopravních hřišť v kraji mají v Odrách

24. duben 2015

V Odrách na Novojičínsku je jedno místo, kde z vašich dětí umí vychovat špičkové cyklisty. Zdejší dopravní hřiště patří k největším v kraji a mladým učňům silničního provozu nabízí vyváženou míru adrenalinu, zábavy i výuky.

Budou znát ty nejsložitější dopravní situace a hravě si poradí s každou křižovatkou. Školáci, kteří projdou výukou na dopravním hřišti v Odrách na Novojičínsku, mají oproti jiným lidem na silnicích výhodu. Mají totiž čerstvě zažité znalosti, o které mnozí řidiči během let strávených za volantem možná přišli. Trénink v sedle bicyklu kombinuje zábavu a nezbytné poučení a jeho kořením je samozřejmě adrenalin.

V takovém hangáru nebo garáži rozdává kola Jiří Zeman. „A to číslo kola, které dostanete, si paní učitelka zapíše. Na každém kole si seřídíme výšku sedačky takovou páčkou, kterou povolíte,“ vysvětluje dětem.

Jdeme za zkušeným lektorem autoškoly a rovněž dopravního hřiště Miroslavem Křenkem – spálovské děti, které už jsou tady poněkolikáté, říkaly, že už to všechno znají. Najde se situace, kdy zaváhají?

„Pořád je co dělat. Není to jen o znalosti pravidel, ale je to o kázni. Oni by nejraději jezdili a závodili, ale je třeba dodržovat pravidla. A tady ty základy vlastně dostávají,“ říká Miroslav Křenek.

Jiří Zeman mezitím svolává celý dětský manšaft. Všichni jsou už vyzbrojení – přilby na hlavách, kola seštelovaná, jenom vyjet. „Trošku si zahrajeme na dopravní policii – nějaká drobná pokuta, nějaký dřep,“ usmívá se pan Zeman.

Jak takové řízení provozu vypadalo, dozvíte se v záznamu našeho magazínu Křížem krajem. Poslech pořadu – viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘. Tento spolu s dalšími audio záznamy najdete v iRadiu.

Dopravní hřiště v Odrách na Novojičínsku
Spustit audio