Začíná Ladná Čeladná. Rodinný festival nabídne dva dny hudby, divadla, filmu i pohádek

4. srpen 2017
Dobré odpoledne

V podhůří Beskyd začíná třetí ročník rodinného festivalu Ladná Čeladná. Návštěvníci se mohou těšit na dvoudenní přehlídku kapel a divadelních souborů. Připraven je také bohatý program pro děti.

Festival nabídne žánrový mix sahající od punkrocku, přes osobitý folk, pop po electro swing či ska. Chybět ovšem nebudou ani filmové projekce pro děti, čtení pohádek, pohybové a tvůrčí workshopy, soutěže a další aktivity, které zabaví jak děti, tak jejich rodiče.

„Návštěvníci se mohou těšit třeba na Banjo Band Ivana Mládka nebo kapelu The Tap Tap, která je na české i zahraniční hudební scéně naprosto unikátní. Za pozornost stojí také mladí písničkáři Pekař a Pokáč nebo kapela Jananas. A nemůžu zapomenout na letošní zahraniční hosty, londýnské Skinny Lister,“ vyjmenovává člen dramaturgického týmu Jiří Moravčík.

Ladná Čeladná pamatuje i na malé návštěvníky, pro které jsou připraveny filmové projekce, divadelní představení, čtení pohádek v rámci projektu Celé Česko čte dětem, pohybové a tvůrčí workshopy, soutěže o ceny a další aktivity. V prostorách tělocvičny pak vznikne klidová zóna, kde si mohou děti odpočinout.

„Návštěvníci mohou dále využít služeb Mateřské školy Čeladná, která po dobu konání festivalu vždy od 13 do 21 hodin bude zajišťovat hlídání dětí ve věku od 3 do 8 let. Ve školce mohou děti zůstat tři hodiny, kapacita je 24 dětí a cena za hlídání činí 30 korun za hodinu,“ říká mluvčí festivalu Michaela Vávrová.

V rámci doprovodného programu je také připravena výstava The Tap Tap načerno, tvořenou kreslenými vtipy o lidech s hendikepem, upozorňující na to, jak je důležité mluvit o vážných věcech s nadhledem. „Za tři roky, co výstava putuje po českých městech, ji vidělo přes čtvrt milionu diváků,“ připomíná mluvčí festivalu.

Festival Ladná Čeladná pořádá obec Čeladná ve spolupráci s dramaturgickým týmem Colours of Ostrava.

autor: tif
Spustit audio